Не пуснаха посланика на ЕС в Украйна при Тимошенко

  • 17 юни 2012 21:13

  • 747
  • 1
Не пуснаха посланика на ЕС в Украйна при Тимошенко
©

Посланикът на Европейския съюз в Украйна Жозе Мануел Пинту Тейшейра не получи разрешение да се срещне днес с бившия премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

51-годишната Тимошенко, който излежава присъда от 7 години затвор по обвинения в злоупотреба със служебно положение, се лекува в момента от проблеми с гърба в болница в източния украински град Харков.

Охранителите, разположени около клиниката, не позволиха днес на ръководителя на представителството на Европейската комисия в Украйна да влезе вътре. Те се аргументираха, че Тейшейра не е получил необходимото специално разрешение от управата на затвора, където Тимошенко изтърпява своето наказание от октомври миналата година.

Много малко представители на чужди държави имаха възможността да посетят оттогава бившия украински премиер. Ръководителите на ЕС бойкотират срещите от Европейското първенство по футбол в Украйна заради случая Тимошенко.

Последвайте канала на

БТА
747 1

Коментари 1

Добави коментар
:)

2012.06.18 | 21:37

1
Ах ТиМошенико 7 годинки добре ще ти дойдат, така ли се краде от държавната баница, пък и чак на главата ще си я носи. Посланника е трябвало да подаде молба за стаята за съпружески посещения, едно яко лашкане ще и оправи болките в гърба, но за гъза не отговарям. :))))))))))))))

Добави коментар

Водещи новини