Бивш британски премиер: Оправданията на Джонсън за партитата са безсрамни

  • 11 февруари 2022 05:38

  • 594
  • 0
Бивш британски премиер: Оправданията на Джонсън за партитата са безсрамни
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Бившият британски премиер Джон Мейджър обвини колегата си консерватор Борис Джонсън, че е нарушил правилата по време на локдауна, наложен заради коронавируса, предаде Ройтерс.

Мейджър заяви, че ако Джонсън умишлено е подвел парламента със своите "безсрамни извинения", той ще трябва да се оттегли от поста си.

Британският премиер е изправен пред най-сериозната криза, откакто встъпи в длъжност през 2019 г., след като се появиха редица съобщения за партита на "Даунинг стрийт" 10 по време на локдауна.

16 купона е имало в резиденцията на британския премиер по време на локдауните
Джонсън не се поддаде на призивите да подаде оставка, които дойдоха дори и от представители на оглавяваната от него Консервативна партия, и настоя депутатите да изчакат резултатите от полицейска проверка по случая.

Освен това Джонсън обеща, че ще направи промени в администрацията си.

В изпълнена с критики реч пред мозъчен тръст Мейджър, който оглавяваше британското правителство от 1990 до 1997 г., обвини администрацията на Джонсън, че си измисля "невероятни" извинения в опит да защити премиера и че оспорва върховенството на закона.

"Умишлените лъжи, изречени пред парламента, винаги са били фатална грешка за всяка политическа кариера и това трябва да продължи да е така", каза 78-годишният Мейджър.

"Министри и официални лица на "Даунинг стрийт" 10 са нарушавали законите по време на локдауна. Измислят се нагли извинения. Ден след ден от обществото се иска да повярва на невъобразимими неща", каза още Мейджър.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини