Лондонската полиция приключи разследването по скандала "Партигейт"

  • 19 май 2022 16:30

  • 456
  • 0
Лондонската полиция приключи разследването по скандала "Партигейт"
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Лондонската полиция съобщи днес, че е приключила разследването си по скандала за организираните на "Даунинг стрийт" партита в нарушение на противоепидемичните мерки с общо 126 глоби за осем събития, които са нарушили антиковидните ограничения, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Това значи, че британците скоро ще разберат дали премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, на когото вече беше наложена глоба заради присъствието му на изненадващо парти по случай 56-ия му рожден ден през юни 2020 г., е бил наказан  присъствие и на други събития.

Наложените 126 глоби са за осем партита, от 20 май 2020 г. до 16 април 2021 г., и са резултат от разследване, в рамките на което полицията е проучила 345 документа, 510 снимки и видеозаписи от камерите за наблюдение, прегледала е 204 въпросника.

Някои от санкционираните са получили повече от една глоба, уточни в изявление полицията.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е поднесе "безрезервните си извинения" пред парламента, след като получи глоба, но отказа да подаде оставка, за което настоя опозицията, посочва АФП.

Джонсън се извини за "Партигейт", отказва да подаде оставка

Последвайте канала на

Константин Тодоров
456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини