Чешки милионер бе заснет да шофира със скорост от 417 километра в час

  • 08 февруари 2022 20:09

  • 6359
  • 1
Чешки милионер бе заснет да шофира със скорост от 417 километра в час
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Германски прокурори предприеха разследване срещу чешки милионер, заснет да шофира със скорост от 417 километра в час по магистрала в Германия, съобщава БТА.

Говорител на прокуратурата в североизточния германски град Щендал каза, че следствените действия ще започнат, когато бъдат получени и регистрирани всички документи. Това може да стане следващата седмица.

Шофьор чупи рекорди на планински път край Златоград

Засега разследването се води от местната полиция. Милионерът Радим Пасер, който се занимава с недвижими имоти, е обвинен в провеждане на забранено състезание с моторно превозно средство.

Според германското законодателство шофирането с такава скорост е наказуемо, въпреки че в случая е ставало дума за т.нар. солово състезание. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда лишаване от свобода до две години или глоба.

Съобщава се, че в началото на годината Пасер е публикувал в интернет видеозапис от своето шофиране.

На кадрите се вижда, че скоростомерът на спортната му кола "Бугати" достига 417 км/ч по магистрала А2, свързваща района Рур с Берлин. Смята се, че видеото е заснето през юли 2021 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мхм...

2022.02.09 | 00:37

1
"наказуемо" по немски аутобан, в участък БЕЗ ограничение на скоростта!? И човекът сам е заснел и качил видеото в тубата, като са показани всички предпазни мерки в даденото време да няма други участници на пътя. Ноо ...на власт в Германия сега са последователите на Грета КУКУнберг, в лицето на позеленялата АНАЛена Гъзбрък, та всичко може да се очаква!

Добави коментар

Водещи новини