Париж ограничава скоростта до 30 км в час

  • 30 август 2021 20:06

  • 940
  • 3
Париж ограничава скоростта до 30 км в час
© Pixabay

Почти всички улици на френската столица от днес ще бъдат с ограничение на скоростта на движение до 30 километра в час, съобщи Радио Франс ентернасионал (РФИ - RFI), цитирано от БТА.

Новата мярка на парижкото кметство има за цел да се намалят задръстванията по улиците и да се ограничи вредното въздействие от уличния трафик.

Париж не е единственият голям град в Европа, който въвежда такова ново правило. Досега близо две трети от града бяха с ограничение на скоростта до 30 км/ч. Сега мярката се въвежда повсеместно, с известни изключения. Ограничението на скоростта на околовръстния булевард ще остане 70 км/ч. Пътните артерии край кейовете на р. Сена остават с ограничение от 50 км/ч.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
940 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петко

2021.08.31 | 10:18

3
Само така се действа .Ако не ти отърва ,купи си колело!
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 20:59

2
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...
Еми...

2021.08.30 | 20:32

1
У нас тиквите направиха обратното, а после мисирките питат "защо войната по пътищата не спира".

Добави коментар

Водещи новини