Президентът Макрон обсъди ситуацията около Украйна със Столтенберг и Джонсън

  • 05 февруари 2022 20:49

  • 1024
  • 3
Президентът Макрон обсъди ситуацията около Украйна със Столтенберг и Джонсън
© gettyimages

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на разговаря днес с британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг относно руско-украинската криза. Разговорите бяха проведени, преди той да отпътува за Москва и Киев идната седмица, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6647

Френското президентство заяви, че двата разговора се вписват в контекста на постоянно съгласуване на действията между съюзниците по повод напреженията между Русия и Украйна.

Володимир Зеленски обсъди ситуацията около Украйна с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

Пред Столтенберг Макрон е подчертал необходимостта да се продължи работата, за да се намери чрез диалог път към деескалация, в единство, при спазване на фундаменталните принципи на европейската сигурност, суверенитета на държавите и правата, които произтичат от тях.

Макрон ще се опита да постигне напредък към това при срещите си с колегите си от Русия и Украйна идната седмица. Според Елисейския дворец Столтенберг е приветствал този подход и е благодарил на френския президент за тясното сътрудничество, водено със съюзниците преди пътуването му до Русия и Украйна идната седмица.

От своя страна Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е информирал Макрон за резултатите от визитата си в Киев тази седмица и от неотдавнашния си телефонен разговор с Владимир Путин. Двамата събеседници са се договорили да останат в тесен контакт в идните дни.

Мая Йорданова
1024 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.06 | 08:01

3
Това психично болно създание само подпомага за война американците и да завземат Европа. Това е целта им Мерките в Европа са под тяхна диктовка навсякъде. Това е трета световна война!
Alex

2022.02.06 | 02:42

2
Skoro!

2022.02.05 | 22:46

1
Макрон кога ще го бесят?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини