Гърция разрешава отново музика в ресторантите и баровете на фона на намаляване на случаите на COVID-19

  • 27 януари 2022 20:26

  • 612
  • 0
Гърция разрешава отново музика в ресторантите и баровете на фона на намаляване на случаите на COVID-19
© Getty (архив)

Гърция ще разреши отново музиката в ресторантите и баровете и ще удължи работното им време в рамките на отмяна на някои от ограниченията, които бяха наложени миналия месец, след като сега се наблюдава намаляване на случаите на COVID-19 и на натиска върху болниците, предаде Ройтерс, като се позовава на съобщение на гръцките власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31709

Миналия месец Гърция въведе изискване ресторантите, клубовете и другите заведения да работят до полунощ и то само за клиенти, седнали на маси, и без музика. Мерките бяха въведени след увеличение на случаите на заразени с коронавируса през коледните празници заради бързо разпространяващия се вариант Омикрон.

"Решихме да намалим ограниченията, взимайки под внимание развитието на пандемията от гледна точка на случаите, които намаляват през последните седмици", каза гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис в изявление по телевизията.

Той посочи, че въпреки продължаващия натиск върху здравната система, равнището на хоспитализации и на изписвания от болница и по-краткото и по-леко боледуване при варианта Омикрон в сравнение с варианта Делта, позволяват на властите да облекчат ограничителните мерки.

Ограниченията по отношение на запълненост на капацитета на залите при спортни прояви остават в сила, също както и изискването за носене на двойни маски в супермаркетите и обществения транспорт.

В Гърция днес са регистрирани 19 712 нови случаи на COVID-19. Случаите на зараза бележат спад, след като достигнаха рекордно ниво от около 50 000 на ден в началото на януари.

В редица държави в Европа отпадат COVID рестрикции

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини