Лондонската полиция разследва партитата на Борис Джонсън

  • 25 януари 2022 14:29

  • 1055
  • 0
Лондонската полиция разследва партитата на Борис Джонсън
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Лондонската полиция разследва партита, проведени на "Даунинг стрийт" 10, докато Великобритания е била в локдаун заради коронавируса, съобщи АП. 

Агенцията отбелязва, че това оказва допълнителен натиск върху правителството на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е. Комисарят на столичната полиция Кресида Дик съобщи, че Скотланд ярд разследва "няколко събития" в резиденцията на министър-председателя. Правителството на Джонсън е засипано с критики заради съобщенията за партита на "Даунинг стрийт", докато страната е била блокирана заради противоепидемичните мерки. 

Фактът, че сега провеждаме разследване, разбира се, не означава, че задължително ще бъдат издадени наказателни постановления за всеки случай и на всеки замесен човек. Няма да правим текущи коментари за настоящите ни разследвания, заяви Кресида Дик.

В последното разкритие, телевизия Ай Ти Ви съобщи, че през юни 2020 г. Джонсън е присъствал на парти за рождения си ден на "Даунинг стрийт", а по-късно е приел приятели в своя апартамент на горния етаж. От офиса му отрекоха това, като заявиха, че "в съответствие с правилата по онова време министър-председателят е приел малък брой членове на семейството навън същата вечер".

Джонсън за пореден път е критикуван за неспазване на антиковидните ограничения

Твърденията за "партигейт" разгневиха много хора във Великобритания, на които беше забранено да се срещат с приятели и роднини в продължение на месеци през 2020 и 2021 г., за да се ограничи разпространението на новия коронавирус. Те се разследват от високопоставената държавна служителка Сю Грей, чийто доклад, очакван тази седмица, може да бъде от решаващо значение за политическото бъдеще на премиера.

Дик не уточни кои събития разследва конкретно Скотланд ярд.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1055 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини