Джонсън за пореден път е критикуван за неспазване на антиковидните ограничения

  • 25 януари 2022 07:31

  • 1605
  • 1
Джонсън за пореден път е критикуван за неспазване на антиковидните ограничения
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е за пореден път бе упрекнат, че не е спазвал противоепидемичните мерки, съобщи БТА.

Вчера телевизия Ай Ти Ви съобщи, че по време на първия локдаун, през юни 2020 г., Джонсън е отпразнувал рождения си ден, когато е било забранено събирането на много хора на закрито, предаде Ройтерс. Твърди се, че съпругата на премиера Кари Джонсън е помогнала да се организира партито следобед на 19 юни. То се състояло в кабинета на Джонсън на Даунинг стрийт 10 и в него участвали до 30 души.

Част от торите подготвя вот на недоверие срещу Борис Джонсън

Това е поредното обвинение от този род за Джонсън - че е нарушил правилата на локдауна, въведен от собственото му правителство. Висшият служител Сю Грей вече разследва партита, организирани въпреки антиковидните забрани, и се очаква тази седмица да представи доклада си.

В отговор на твърденията за партито за рождения му ден, от кабинета на Джонсън казаха за Ай Ти Ви: "Група хора, които работят на Даунинг стрийт 10, се събраха на този ден за кратко в кабинета на премиера след заседание, за да честитят рождения ден на министър-председателя.Той беше там по-малко от десет минути".

Теодора Александрова
1605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Короната

2022.01.25 | 07:42

1
Абе, вие, главния ковид организатор ще го изкарате антиваксер и борец за човешки права. Главата на пландемията, церемониал майстора на тъпизма, не спазвал мерки, че той да не е будала като вас.

Добави коментар

Водещи новини