Великобритания облекчава имиграционните правила за работници в социалните грижи

  • 25 декември 2021 16:42

  • 7005
  • 5
Великобритания облекчава имиграционните правила за работници в социалните грижи
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Британското правителство обяви, че временно ще облекчи имиграционните правила за работници в социалните грижи от чужбина, предаде БНР.

Служители в сферата на социалните грижи, асистенти на нуждаещи се от специални грижи и работници в домове за социални грижи ще могат да кандидатстват за специална 12-месечна виза.

Правителството заяви, че това ще помогне за справяне с недостига от работна ръка.

Преди това към правителството бяха отправени множество предупреждения, че секторът е изправен пред изключително големи трудности с наемането на работна ръка след Брекзит.

МТСП организира информационни дни за правата на българските граждани след Брекзит

Работниците в социалните грижи ще бъдат добавени в списъка с дефицитни професии, за които се предвиждат специални работни визи за запълване на работни места.

Очаква се временните 12-месечни визи да влязат в сила от началото на годината, съобщиха от Министерството на здравеопазването и социалните грижи. След година ще бъде направена оценка на мярката.

Според медии на Острова мярката ще бъде приветствана като краткосрочна помощ в сектора, но със сигурност върху министрите ще бъде оказан допълнителен натиск за дългосрочно решение на проблемите в социалните грижи.

След като Обединеното кралство напусна ЕС европейските работници в социалната сфера вече не получават автоматично право да работят на Острова, а трябва да кандидатстват за визи. 

Валери Зайцев
7005 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.12.26 | 09:23

5
Значи, че който ще работи ще получи 12 месечна работна виза. Тези от афроарабоазиатски произход нелегални мюсюлмани ще останат необезпокоявани и стимулирани във финансово, жилищно и медицинско отношение.
гкк

2021.12.25 | 22:45

4
и по лошо ще става ако не се върнат обратно или не облекчат малко процедурите за влизане с цел работа
Смех

2021.12.25 | 18:24

3
Колко зор беше да излезат от ЕС, за да намалят имигрантите... Ся плачат за имигранти, ма няма :)
¸¸¸.Бoриcлaвa Йoвчeвa.¸¸¸

2021.12.25 | 17:26

1
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Пет

2021.12.25 | 17:37

2
Който кълне му се връща на него! Както е казва....От твойте уста в Божийте уши...от Бога обратно в твойта пазва!...

Добави коментар

Водещи новини