Борис Джонсън е знаел за партито по време на локдаун, твърдят два източника

  • 18 януари 2022 06:24

  • 1380
  • 3
Борис Джонсън е знаел за партито по време на локдаун, твърдят два източника
© Getty Images

Бившият първи съветник на британския премиер Доминик Къмингс заяви, че Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е знаел предварително за партито с напитки по време на първия локдаун и се е съгласил то да се състои. Това твърдение на Къмингс е потвърдено от втори източник пред "Скай нюз", предаде БНР.

В актуализирана версия на своя блог Доминик Къмингс казва, че е изразил загриженост по повод на събирането в градината на "Даунинг стрийт" през май 2020 година пряко пред премиера и е готов да го потвърди под клетва. "Премиерът бе информиран за поканите, знаеше, че това е парти с напитки и той излъга в парламента", пише Къмингс.

Изпратената покана за партито с предложение всеки да донесе напитки от главния частен секретар на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е - Мартин Рейнолдс - стана обществено достояние, като породи гняв и доведе до призиви за оставка на премиера, включително от депутати от неговата Консервативна партия. Ако се докаже, че Джонсън е знаел предварително за събирането и е лъгал в парламента, че е смятал, че това е "работна среща", той ще изпадне в още по-трудна позиция да остане на поста си.

Реакции във Великобритания на скандалите около премиера Джонсън

Втори източник е потвърдил пред политическия редактор на "Скай нюз" Бет Ригби казаното от Къмингс, че премиерът е бил предупреден. От "Даунинг стрийт" продължават да отричат, че Джонсън е знаел за събирането. Къмингс напусна "Даунинг стрийт" на 10 ноември 2020 година и оттогава е редовен критик на Джонсън.

Не е известно колко депутати на торите са изпратили писма до "Комитет 1922" с искане за вот на недоверие в премиера. Според "Дейли телеграф" те са около 20, но за да се стигне до такъв вот са необходими 54 писма.

Междувременно продължава разследването на държавния служител Сю Грей на партитата на "Даунинг стрийт". Очакваше се резултатите от него да станат известни тази седмица, но вече има съмнения, че това е по-вероятно да се случи следващата седмица с оглед на постоянно постъпващите нови разкрития.

Теодора Александрова
1380 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.18 | 07:04

2
Европейските държави които са уж най сега са най пропаднали и в морална разруха Ние в БГ сме над нивото им
пхахаха

2022.01.18 | 07:08

3
вие сте маймуните в резервата, на които се подфърлят семки и бомбонки.
Пхахаха

2022.01.18 | 06:44

1
Ми тя работата е много проста - за пролетариата едно, за шеВчетата - съвсем друго. И не от вчера. Затова всички искат да са шеВчета.

Добави коментар

Водещи новини