Папата: Домашното насилие е нещо почти сатанинско

  • 20 декември 2021 14:22

  • 444
  • 2
Папата: Домашното насилие е нещо почти сатанинско
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Домашното насилие е нещо "почти сатанинско", заяви Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в интервю за италианска телевизия, съобщава БТА.

"Толкова много жени бяха малтретирани и бити в собствените си домове, дори от съпрузите си", заяви папата в предаване, излъчено снощи от телевизия "Ти Джи 5", докато разговаряше с четирима души с трудни съдби. "Това е проблем, който в очите ми е почти сатанински, защото (насилникът) се възползва от слабостта на човек, който не може да се защити", добави той в специалното предаване, наречено "Франциск и невидимите".

Папата към бежанците на Лесбос: Този, който се страхува от вас, не е погледнал в очите ви

"Можеш само да блокираш ударите. Това е унизително, много унизително", добави папата в разговор с майка на семейство, принудена да избяга заедно с децата си поради насилие от страна на мъжа. Но "виждам у теб много достойнство, защото ако беше изгубила достойнството си, нямаше да си тук", отбеляза той.

Случаите на насилие в семействата зачестиха по време на здравната криза и последователните локдауни. От януари т. г. в Италия по данни на вътрешното министерство са убити 112 жени - над половината от сегашния си или бивш съпруг, или пък от партньор. Папата, който навърши в петък 85 години, неведнъж се е изказвал против насилието срещу жени.

Мая Йорданова
444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
TINA

2021.12.20 | 16:56

2
А ПЕДОФИЛИЯТА ВЪВ ВАТИКАНА?
Умник Гюро

2021.12.20 | 14:54

1
Народът трябва да се вдигне сега! Не можем да оставим да съсипват децата ни с експериментални отрови-ваксини. Призовавам всички българи: ставайте и блокирайте училищата, които са се превърнали в сатанински храмове за детски жертвоприношения, нацистки опити и педофилия. На бунт.

Добави коментар

Водещи новини