Германският канцлер защити "ясния отговор", даден на Русия, след експулсирането на двама руски дипломати

  • 16 декември 2021 15:54

  • 865
  • 1
Германският канцлер защити "ясния отговор", даден на Русия, след експулсирането на двама руски дипломати
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Олаф Шолц защити днес експулсирането на двама руски дипломати от страната заради убийството на бивш чеченски боец в парк в Берлин преди две години, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Вчера руски гражданин получи доживотна присъда за убийството на грузински гражданин от чеченски произход посред бял ден в германската столица. Съдът в Берлин прие, че покушението е поръчано от Москва, и го квалифицира като "държавен тероризъм". Русия отрече тези обвинения.

Според прокурори по делото грузинският гражданин е бил убит заради участието си във втората чеченска война и своята "враждебност към руската държава".

Присъдата е "ясна индикация, че тук стават лоши неща и поради това (германската) външна министърка е напълно права да реагира с ясен отговор", заяви канцлерът преди днешната среща на върха на Европейския съюз в Брюксел.

Германски съд осъди на доживотен затвор руснак за убийството на чеченец през 2019 г.

Германското министерство на външните работи обяви двама дипломати от руското посолство в Берлин за персона нон грата, което е равносилно на експулсиране.

Външната министърка Аналена Бербок определи убийството като "сериозно нарушаване на германските закони и на суверенитета на Федерална република Германия".

Константин Тодоров
865 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 23:05

1
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...Всички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

Добави коментар

Водещи новини