Ангела Меркел официално предаде канцлерския пост на Олаф Шолц

  • 08 декември 2021 17:49

  • 864
  • 4
Ангела Меркел официално предаде канцлерския пост на Олаф Шолц
© Getty Images/Guliver

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се завърши днес 16-те си години като германски канцлер с официалното предаване на поста на приемника си Олаф Шолц в сградата на канцлерството в Берлин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Поемете управлението на тази институция и работете за най-доброто на нашата страна. Пожелавам Ви късмет", каза Меркел на своя приемник, който досега беше неин вицеканцлер и финансов министър, отбелязва Франс прес.

Тя предупреди Шолц, че работата може да се окаже изпълнена с предизвикателства. "Ако обаче подходите към нея с радостно сърце, това може да се окаже за Вас една от най-прекрасните задачи, а именно - да носите отговорност за нашата страна", каза Меркел.

"Това ще бъде едно ново начало за страната ни. Искам да направя всичко за постигането на тази цел", заяви 63-годишният Шолц малко преди Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се да напусне канцлерството, изпратена с аплодисменти от служителите там.

Новото лявоцентристко правителство на Германия бе официално сформирано, отбелязва ДПА. Шестнадесетте министри, които са представители на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), на партията на "Зелените" и на Свободната демократическа партия (СвДП), бяха официално назначени от президента Франк Валтер Щайнмайер на церемония в двореца "Белвю" в Берлин. След това те се върнаха в Бундестага, където положиха клетва.

Олаф Шолц положи клетва като канцлер на Германия

Константин Тодоров
864 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 23:11

4
РУСКИТЕ ВОЖДОВЕ НЕ СЕ ПРЕДАВАТ-ТЕ СА ДО ЖИВОТНИ!!!...
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 23:08

3
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...Всички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
tom

2021.12.08 | 19:57

2
ha dano pone tozi ne e seksualno izvraten kato neia i makron i da ne napalni gerjmania sas arabski manafi.

2021.12.08 | 19:26

1
А сега е време да бъде разстреляна мършата !

Добави коментар

Водещи новини