Арестуваха мъж за бомбения атентат пред училище в Италия

  • 07 юни 2012 20:30

  • 568
  • 0
Арестуваха мъж за бомбения атентат пред училище в Италия
©
Италианските власти арестуваха предполагаемия извършител на бомбения атентат пред училището в Бриндизи. По време на разпита той е признал, че е направил и поставил взривното устройство с три газови бутилки, което избухна пред гимназията "Морвило Фалконе" на 19 май, съобщава БНР.
 
Още не са напълно ясни мотивите за атентата. Обясненията, които е дал обвиняемият, не са убедителни според следователите, както каза на пресконференция днес главният прокурор на отдела по антимафия в Лече Каталдо Мота. По думите на магистрата, възможно е мотивът да е лично отмъщение, но разследването продължава.

Арестуваният е имал икономически проблеми и в миналото е загубил дело за измама, като не е могъл да си възвърне парите. Така че атентатът може да е бил насочен срещу намиращата се близо до училището съдебна палата. Извършителят на атентата няма връзка с мафията или с организации на анархисти, както гласяха първоначалните хипотези. Полицията го е разкрила благодарение на запис на видеокамера на улицата близо до училището. Тя е заснела и колата на обвиняемия, паркирана там в деня на атентата.

Припомняме, при нападението загина една ученичка и други 10 бяха ранени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
568 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини