Белгия отново затяга ограниченията

  • 03 декември 2021 20:19

  • 1964
  • 0
Белгия отново затяга ограниченията
© Getty (архив)

Ограниченията срещу коронавируса в Белгия отново ще се затегнат за трети път за три седмици, тъй като броят на новозаразените и на хоспитализациите продължава да е твърде висок, съобщи правителството, цитирано от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31516

Премиерът Александер де Кро каза на пресконференция, че настоящата вълна от COVID-19 е по-сериозна, отколкото се е очаквало, и че нивото на "инфекциите в Белгия е сред най-високите в Европа".

През последните седем дни се съобщаваше средно за 17 862 нови случая на зараза за денонощие, което представлява увеличение от 6 процента през миналата седмица в сравнение с предходната. Повече от 3700 души са хоспитализирани с вируса, от които 821 са в интензивни отделения.

Словакия съобщи за рекорден брой инфекции с коронавирус за денонощие

В училищата ще бъдат наложени нови ограничения, за да се намалят инфекциите. Децата от 6-годишна възраст нагоре трябва да носят маски, а всички извънкласни дейности се преустановяват. Началните училища и детските градини ще излязат в коледна ваканция седмица по-рано, на 20 декември, а само половината от часовете в средните училища ще могат да се провеждат в класните стаи.

Забраняват се дейностите в закрити помещения, с изключение на сватби, погребения и събирания в частни домове. Освен това публиката на събитията на закрито се ограничават до 200 души, а спортните мероприятия на закрито ще продължат да се провеждат, но без публика.

Въпреки спекулациите, нови ограничения за заведенията не бяха въведени. Работното време остава непроменено, до 23:00 часа при ограничение от 6 човека на маса.

Коледните базари обаче ще изискват дигитален здравен пропуск, който доказва възстановяване от коронавирусна зараза, или ваксинация срещу COVID-19, или негативен тест. Освен това на базарите ще трябва да се носят и маски.

 

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини