Словакия съобщи за рекорден брой инфекции с коронавирус за денонощие

  • 03 декември 2021 17:11

  • 734
  • 0
Словакия съобщи за рекорден брой инфекции с коронавирус за денонощие
© Getty Images/Guliver

Словакия съобщи за най-високия си брой новозаразени с коронавирус за денонощие, откакто започна пандемията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31534

Според данни, разпространени днес, страната от Европейския съюз с население от 5,5 милиона души е отчела 15 278 положителни резултата от тестове за коронавируса. В позиция, публикувана във Фейсбук, здравното министерство в Братислава призна, че рекордният брой отчасти се дължи на методологични причини. Някои ПСР тестове са били въведени в националната информационна система със закъснение. Министерството обаче не отрече, че тенденцията на силно нарастване е напълно независима от тази неточност.

Експерти отдават високия брой инфекции също и на ниското ниво на ваксинация сред населението. Към днешна дата само 45 процента от населението е било напълно ваксинирано.

От повече от 3400-те хоспитализирани пациенти с коронавирус само 15,5 процента са напълно ваксинирани, сочи официалната статистика.

Словакия се намира в извънредно положение от 25 ноември насам, което позволява, наред с други неща, въвеждането на вечерен час. От 25 ноември е в сила и общ локдаун.

Словакия въведе локдаун и извънредно положение

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини