Австрийското правителство e пред значителни промени

  • 03 декември 2021 10:55

  • 429
  • 1
Австрийското правителство e пред значителни промени
© Getty images

След дълга нощ на заседания и дискусии на федералното ръководство на Австрийската народна партия (АНП), предизвикани от изненадващото оттегляне от политиката на ръководителя на АНП Себастиан Курц, както и от обявеното по-късно от федералния канцлер Александър Шаленберг намерение да подаде оставка и оставката на министъра на финансите Гернот Блюмел, днес ще стане ясно кой ще заеме овакантените постове и дали ще има още смени на министри от АНП.

Очаква се още преди обяд партията да представи новите политически фигури. Като безспорен фаворит за ръководител на АНП и федерален канцлер се смята министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.

Австрийският канцлер обяви за оставка след по-малко от два месеца на поста

Предполага се, съобщава тази сутрин вестник "Курир", че нов финансов министър ще бъде Магнус Брунер, а министър на вътрешните работи ще е Герхард Карнер. Съществува вероятност министърката на икономиката Маргарете Шрамбьок и министърката на селското стопанство и туризма Елизабет Кьостингер също да бъдат сменени, тъй като те са от най-близкото обкръжение на напусналия политиката Себастиан Курц, коментират политически наблюдатели, цитирани от БТА.

Теодора Александрова
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.12.03 | 13:22

1
Започна... "Нощта на дългите ножове" в Австрия:)))!

Добави коментар

Водещи новини