В Берлин се разбраха за легална трева и безплатни кондоми

  • 25 ноември 2021 13:05

  • 3135
  • 3
В Берлин се разбраха за легална трева и безплатни кондоми
© Getty images (архив)

"Разкриха за какво са се разбрали участниците в преговорите за съставяне на германско правителство", написа британският в. "Сън" .

"Представителите на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), Зелените и Свободната демократическа партия (СвДП) освен за разпределение на местата в очакваното правителство са се разбрали и по два ключови въпроса", добави изданието

"Членовете на трите партии са постигнали споразумение да се легализира употребата на марихуана. Предвижда се тревата да се продава в лицензирани търговски обекти и само на пълнолетни лица. В плана е заложено законната продажба на лекия наркотик да продължи четири години, а след това да се направи анализ на ефекта от даването на зелена светлина на тревата", посочи още таблоидът.

"Участниците в преговорния процес също са се разбрали контрапцецията да се финансира  от държавния бюджет.  Хазната ще отпуска средства, за да може хората с по-ниски доходи да имат достъп до кондоми и други противозачатъчни средства", добави "Сън".

Наскоро трите партии постигнаха споразумение, което трябва да  бъде одобрено от политическите формации. Ако те дадат зелена светлина – канцлерският пост в Берлин ще заеме лидерът на ГСДП Олаф Шолц, съпредседателката на  Зелените –  Аналена Бербок – външен министър, а водачът на СвДП Кристофер Линднер – финансист номер едно на Германия.

Германските социалдемократи, свободните демократи и зелените постигнаха коалиционно споразумение

Валери Зайцев
3135 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
da

2021.11.25 | 22:59

3
Ние мислим все едно живеем в 17-18 век
$%€

2021.11.25 | 14:56

1
За пореден път виждаме,колко сме далече далече далече от западна Европа по мислене,по действия,по всичко
митьо

2021.11.25 | 19:35

2
100% съгласен с изказаното мнение

Добави коментар

Водещи новини