Деца бежанци ще бъдат настанявани в приемни семейства в Гърция

  • 24 ноември 2021 12:05

  • 333
  • 2
Деца бежанци ще бъдат настанявани в приемни семейства в Гърция
© Pixabay

Непридружени деца бежанци ще бъдат включени в системата за осиновяване и приемна грижа в Гърция, предаде агенция АНА-МПА, цитирана от БТА. За това меморандум за сътрудничество са подписали от министерството на труда и социалните въпроси и представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците в Гърция.

Сътрудничеството между двете институции ще помогне да се посрещнат специалните нужди на непридружените деца, които да бъдат настанени в приемни семейства, се посочва в съобщение на министерството на труда и социалните въпроси.

Борис Джонсън разпореди проверка на миграционната криза в Ламанша

"Искаме всички деца да растат при равни възможности и права в здравословна и безопасна семейна среда", е заявил заместник-министърът на труда и социалните въпроси Дома Михаилидиу.

В момента около 2100 са непридружените деца бежанци, които пребивават на територията на Гърция. По думите на представителя на Върховния комисариат на ООН за бежанците за Гърция Мария Клара Мартин споразумението предвижда възможността семейства на бежанци и мигранти да бъдат включени в грижата за тези деца.

Теодора Александрова
333 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.24 | 13:33

2
Тези "деца" са с мустаци.
Браво

2021.11.24 | 12:40

1
Хуманно! Правилно! Пример за човеколюбие и подражание. Стига празни лозунги! Бъдете хора!

Добави коментар

Водещи новини