Борис Джонсън разпореди проверка на миграционната криза в Ламанша

  • 21 ноември 2021 07:40

  • 368
  • 0
Борис Джонсън разпореди проверка на миграционната криза в Ламанша
© Getty Images/Guliver

Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е разпореди междуведомствена проверка на миграционната криза в Ламанша. Премиерът е бил "ядосан" от провала в пресичането на миграционните потоци от Франция. Това съобщи вестник "Таймс", цитиран от Ройтерс.

Изданието посочва, че Джонсън е възложил на първия министър и канцлер на херцогство Ланкастър Стивън Баркли да застане начело на правителствените усилия за намиране на решение и да направи така, че в процеса да участват не само ръководеното от Прити Пател вътрешно министерство, но и останалите министерства.

Според вестника депутати от Консервативната партия на Джонсън са го предупредили, че миграционната криза крие опасността да се превърне в значителен електорален проблем, тъй като ще постави под съмнение обещанието му да контролира британските граници.

Засега от "Даунинг стрийт" няма коментар.

През последните дни във Великобритания отново се появи недоволство от броя на мигрантите, които незаконно пресичат Ламанша откъм френските брегове, след като миналата седмица само за ден над 1000 бежанци достигнаха Южна Англия. От началото на годината опит да прекосят протока са предприели общо около 22 000 мигранти.

В четвъртък френският президент Еманюел Макрон заяви, че Великобритания се люшка между "партньорство и провокации", и призова за по-голямо сътрудничество. 

Весела Найденова
368 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини