Може да се наложат още ограничения за неваксинираните в Гърция

  • 24 ноември 2021 10:34

  • 1027
  • 2
Може да се наложат още ограничения за неваксинираните в Гърция
© Getty Images

Частните болници в Гърция ще съдействат при спешни операции, тъй като държавните здравни заведения за препълнени с пациенти заради четвъртата вълна от пандемията на КОВИД-19, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Заради разрастване на пандемията планираните операции са отложени, но от здравното министерство подчертават, че спешни случаи ще бъдат поемани. Здравните експерти се притесняват, че в първите две седмици на декември епидемиологичната обстановка освен в Северна Гърция ще се влоши и в област Атика, съобщава електронното издание на в. "Етнос". От здравното министерство планират разкриването на още КОВИД и реанимационни легла в държавните болници. Има договорка с частните лечебни заведения да приемат пациенти, които не са с КОВИД-19, но при нужда те ще разкрият и КОВИД легла.

"В кулминацията на четвъртата вълна сме", заяви министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис, цитиран от в. "Прото тема". По думите на Плеврис не се планира въвеждането на мерки за ваксинирани лица. Ако се прецени, че са необходими още ограничения, то те ще засегнат само хора, които не са ваксинирани.

Според информация на "Етнос" правителството на Кириакос Мицотакис не обмисля налагането на модела на Австрия с въвеждане на локдаун и не смята да разшири обхвата на задължителната ваксинация за определени професии. Ако до началото на декември няма стабилизиране на епидемиологичните показатели, ще се мисли за нови мерки, за да се предотврати взрив на пандемията по време на Коледните празници. Правителството не отхвърля възможността за налагането на нови мерки на части - седмица след седмица, отбелязва в. "Та неа".

Властите в Гърция погват всички, които отричат COVID-19

Вчера в страната бяха регистрирани над осем хиляди нови случая като притеснение буди повишаване на броя на смъртните случаи. В рамките на една седмица от КОВИД-19 са починали над 500 души. Пациентите в интензивните отделения са почти 600, пише по темата "Елефтерос типос".

Теодора Александрова
1027 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бйххйй

2021.11.24 | 13:02

2
Я стига с тези новини за тази луда пандемия тъ....Пи доктори Здравните министри в света да спрат с тази пандемия
Умник Гюро

2021.11.24 | 11:51

1
Навсякъде по света високите проценти на ваксинация водят до бум на хоспитализациите и смъртността. Умрелите са в пъти повече от нормалното.

Добави коментар

Водещи новини