По здравословни причини кралица Елизабет II ще пропусне церемония в Лондон

  • 14 ноември 2021 11:59

  • 1690
  • 0
По здравословни причини кралица Елизабет II ще пропусне церемония в Лондон
© Getty images (архив)

Поради здравословни причини британската кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и няма да присъства на церемонията днес в Лондон по повод деня в памет на жертвите на войните, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Бъкингамския дворец, съобщи БТА.

В комюникето се казва, че кралицата е разочарована, че ще пропусне събитието. Очакваше се, че това ще бъде първата публична проява на 95-годишната Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и, след като тя анулира поредица от участия в събития в последните седмици по препоръка на лекар и дори прекара една нощ в болница миналия месец за изследвания.

Кралица Елизабет II е прекарала една нощ в болница

Причината, поради която държавният глава на Обединеното кралство ще пропусне днешното събитие, са болки в гърба, причинени от растежение.

От нейно име на церемонията венец ще положи нейният син - престолонаследникът принц Чарлз. На събитието ще присъстват и херцогинята на Корнуол, принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, и други британски знатни персони.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини