Великобритания обмисля задължително ваксиниране в националното здравеопазване

  • 25 октомври 2021 11:01

  • 624
  • 1
Великобритания обмисля задължително ваксиниране в националното здравеопазване
© Getty Images

Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че правителството обмисля да направи задължително ваксинирането за около 100 000 служители в националното здравеопазване, които още не са получили първа доза ваксина, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Саджид Джавид заяви тази сутрин за Скай нюз, че след проведени консултации по въпроса той лично е склонен да се направи задължително ваксинирането на персонала на националното здравеопазване. По повод на загрижеността, че вече има недостиг на персонал Джавид отбеляза, че заплахата да не можеш да изпълняваш задълженията си без да си ваксиниран ще накара здравните работници да си помислят сериозно.

Великобритания регистрира най-високия седмичен брой на заразените с коронавирус от юли насам

Той допълни, че около 95% от служителите в здравеопазването вече са получили ваксина, когато им е била предложена през първите месеци на годината. Правителството вече направи задължително ваксинирането за персонала на домовете за социални грижи. Джавид заяви, че ваксинирането е въпрос на сигурността на пациентите и че на много места в Европа то е задължително за здравния персонал.

В същото време министърът на финансите Риши Сунак обяви, че на здравеопазването в Англия ще бъдат отпуснати 5,9 милиарда паунда от правителствения бюджет, които са предназначени за справяне с големите закъснения на прегледи и операции в резултат на пандемията и за закупуване на компютърно оборудване и медицинска техника. Подробностите ще станат известни в сряда, когато Риши Сунак ще представи бюджета в Камарата на общините.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
624 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТКМ

2021.10.25 | 14:31

1
Какви чисти британски имена носят тия ми ти Министри? Евала на британците.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини