Лидерът на германските християндемократи ще подаде оставка от поста провинциален премиер другата седмица

  • 22 октомври 2021 21:07

  • 472
  • 0
Лидерът на германските християндемократи ще подаде оставка от поста провинциален премиер другата седмица
© gettyimages

Армин Лашет, лидерът на изгубилия подкрепа германски Християндемократически съюз (ХДС), възнамерява да подаде оставка от поста премиер на провинцията Северен Рейн-Вестфалия в понеделник, съобщава БТА.

Лашет, който в един момент изглеждаше като най-вероятният наследник на колежката си консерваторка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на канцлерския пост в Германия, беше начело по време на най-слабото представяне на парламентарни избори на ХДС на 26 септември.

Лашет пое отговорността за провала на консервативния лагер в Германия на парламентарните избори

Лашет ще остане изпълняващ длъжността премиер, докато не стане член на германския Бундестаг по време на учредителната сесия във вторник.

Конституцията на провинцията не позволява съвместяването на двата поста. Очаква се, че транспортният министър на провинцията Хендрик Вюст ще бъде избран за наследник на Лашет на премиерската позиция. Членовете на кабинета на Лашет официално ще запазят постовете си, докато наследникът му не назначи нови министри.

Мая Йорданова
472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини