Португалският вътрешен министър подаде оставка след скандал

  • 03 декември 2021 22:03

  • 3724
  • 1
Португалският вътрешен министър подаде оставка след скандал
© gettyimages

Португалският министър на вътрешните работи Едуарду Кабрита подаде оставка заради скандал, свързан със случай, при който неговият шофьор участвал в пътнотранспортно произшествие, отнело живота на един човек, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Не могат да допусна този случай да бъде политизиран, за да се критикува правителството", каза Кабрита на пресконференция.

Президентът на Португалия свика предсрочни избори

Премиерът Антониу Коща прие оставката му. Тя бе подадена по-малко от два месеца преди предсрочните избори в Португалия.

Миналия юни министерската кола, в която се намирал Кабрита, се движела с около 163 километра в час и ударила и убила магистрален работник. Шофьорът на Кабрита бе обвинен в убийство по непредпазливост. Но самият Кабрита предизвика недоволството на обществеността, като каза, че не носи отговорност за случилото се и че е бил само пътник в колата. После той каза, че до пътното произшествие се е стигнало, тъй като на пътя нямало знаци, че се извършват ремонтни дейности. Но концесионерът на пътя опроверга тази версия.

Това не е единственият случай, в който Кабрита бе забъркан в скандал. Миналата година имиграционни служители пребиха до смърт украинец на летището в Лисабон, докато той беше в ареста там. Кабрита пък неотдавна бе подложен на критики, че е слял имиграционната служба с полицията, като част от нейното преструктуриране. Преди четири години министерството му пък даде на пожарникарите защитни бандани, които се оказаха запалими.

Мая Йорданова
3724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.03 | 23:22

1
У нас никой не подава оставка. У нас комунягите държат кокала дори кръв да се лее.

Добави коментар

Водещи новини