Мигрантски групи опитали със сила да влязат от Беларус в Полша

  • 11 октомври 2021 21:50

  • 1475
  • 0
Мигрантски групи опитали със сила да влязат от Беларус в Полша
© Getty Images/Guliver (архив)

Полската гранична охрана заяви днес, че две големи групи мигранти са се опитали със сила да влязат в Полша през границата ѝ с Беларус, предаде ДПА, като се позова на Полската агенция по печата ПАП. Според граничната охрана двете групи, наброяващи съответно 90 и 130 човека, са се опитали да проникнат незаконно на полска територия през уикенда.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 521

Опитът им за влизане в Полша е бил предотвратен благодарение на бързата намеса на граничарите и на войници от полската армия, каза говорителката на граничната охрана Анна Михалска.

Службата публикува видеозапис на случая в Туитър.

Полската гранична охрана е регистрирала над 2000 опита за незаконно преминаване на границата откъм Беларус през уикенда, заяви говорителката. Само в събота са били отчетени рекордните над 700 опита.

Поради това се предвижда на границата да бъдат изпратени още войници. В момента там са разположени 2500 военни, каза Михалска.

Беларуският парламент спря реадмисията на мигранти от ЕС

Полша обвинява беларуските власти, че организирано довеждат бежанци от кризисни региони до външната граница на Европейския съюз.

В края на май беларуският президент Александър Лукашенко обяви, че страната му вече няма да спира мигрантите да пътуват към ЕС, реагирайки по този начин на западните санкции срещу Минск, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 521
Константин Тодоров
1475 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини