Меркел и Макрон разговаряха по телефона

  • 30 август 2021 21:09

  • 642
  • 4
Меркел и Макрон разговаряха по телефона
© Gettyimages (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на разговаряха по телефона за това как да бъдат извеждани хора от Афганистан, след като приключат евакуационните полети от летището на Кабул, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"И двамата се съгласиха, че тясното координиране на действията на международната общност е от спешна необходимост по този въпрос. В тази насока двамата дискутираха прилагането на последните решения на Г-7, както и на всички съответни препоръки в рамките на ООН", заяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. Макрон и Меркел са се съгласили също, че хуманитарната помощ и подпомагането на бежанците на място и в региона е на първо място по спешност. 

Говорителят на Пентагона: Заплахите, насочени срещу летището в Кабул, остават реални

Говорител на френското външно министерство пък поясни, че общата цел на Германия и Франция е да се гарантира, че продължават хуманитарните евакуации на всички мъже и жени, които са застрашени заради работата, която са вършили и които все още искат да напуснат страната, чрез всякакви възможни средства, в частност посредством бързото и безопасно отваряне на летището на Кабул.

Призивът на двамата лидери дойде часове преди Съветът за сигурност на ООН да гласува резолюция, предложена от Великобритания и Франция, която ще засили натиска върху талибаните да предоставят на хората възможност за безопасно напускане на Кабул.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
642 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
.!.

2021.08.30 | 23:06

4
Най големите б0клуци в цяла Европа

2021.08.30 | 22:46

3
Разрушителите на Европа не разбират, че часовника се счупи. Старците и гейове бутнаха колата от скалата. Летим към земята и чакаме удара. Гответе се.
гер

2021.08.30 | 22:12

2
Тая да се пази да не я опъне !!!
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 21:29

1
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...

Добави коментар

Водещи новини