ЕС призова властите в Куба незабавно да освободят всички задържани протестиращи

  • 29 юли 2021 18:03

  • 432
  • 2
ЕС призова властите в Куба незабавно да освободят всички задържани протестиращи
© Getty Images/Guliver

Европейският съюз призовава властите в Куба незабавно да освободят всички произволно задържани протестиращи, да се вслушат в гласа на всички граждани и да започнат диалог във връзка с тяхното недоволство. 

В изявление на върховния представител по външната политика се казва, че Общността е изключително загрижена от репресиите над протестиращите, както и от техните арести и задържането на журналисти, особено по време на демонстрациите в страната на 11 юли. 

"Недвусмислено подкрепяме правото на кубинските граждани да изразяват мирно възгледите си, да искат промяна, както и да се събират, за да дават гласност на мненията си, в т.ч. и по интернет", се казва в документа. 

В него се приветства вдигането на ограниченията за пътуващите, в т.ч. и разрешението да носят неограничено количество храна и лекарства, като първа стъпка в правилната посока. Подчертава се също нуждата от икономически реформи, които да облекчат страданията на хората. 

Петима високопоставени генерали починаха за дни в Куба

Константин Тодоров
432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.29 | 22:49

2
ЕС клепто-гейократите репресират стотици милиони хора, затварят ги в домашен арест, подлагат ги на принудителни медицински процедури, насилват демонстранти, организирано приемат античовешки закони. Гейократите нямат морално право да говорят за демокрация или свобода.
EC

2021.07.29 | 21:34

1
da si gleda kochinkata

Добави коментар

Водещи новини