Жега в Гърция - очакват се до 44 градуса

  • 27 юли 2021 09:18

  • 1275
  • 0
Жега в Гърция - очакват се до 44 градуса
© Getty images

Тежка и продължителна жега очакват в Гърция. Заради горещините  движението на камиони ще бъде спирано в обедните часове, предаде БНР.

Гражданска защита в Гърция предупреждава, че от днес започват поне десет дни с много високи температури, които се очаква да достигнат до 44 градуса. От Съюза на лекарите приканват всички да са изключително внимателни, защото в последните дни са зачестили случаите на хоспитализирани деца с тежки реакции от продължително стоене на слънце.

Собственици на фирми, които не могат да осигурят на работниците безопасни температури на работното място, ги пускат в отпуск, за да не бъдат глобени от проверяващите екипи на синдикати и министерството по труда.

Пътна полиция приканва да не се пътува в обедните часове на деня. Спират товарните автомобили при рискови температури.

Гърция: Акции за COVID проверки на заведенията и местата, където хората се събират

Туристическите агенции съобщават, че българи и румънци са основните туристи в Северна Гърция. По-рядко се насочват към островите поради изискванията за здравни сертификати при пътуване с фериботи.

Разпространението на Делта варианта на коронавируса по островите пренасочва туристите към континенталната част на страната.

Теодора Александрова
1275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини