Гърция: Акции за COVID проверки на заведенията и местата, където хората се събират

  • 26 юли 2021 12:39

  • 1220
  • 2
Гърция: Акции за COVID проверки на заведенията и местата, където хората се събират
© Pixabay

В Гърция властите засилиха контрола върху заведенията и местата, където се събират много хора. Здравният министър Василис Кикилиас съобщи, че 80% от новите COVIDслучаи в страната, които нарастват, са на носители на Делта варианта, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Свалиха ограниченията на остров Миконос. Местните власти съобщават, че има много слабо понижение на разпространението на COVID вируса, предава кореспондентът на БНР в Гърция. Оказва се че полицията не може да ограничи с проверки събирането на много хора на едно място. Вместо в заведенията, партита се организираха във вили, на яхти или на брега на морето.

Властите в Гърция промениха тактиката и засилиха контрола върху заведенията. За нарушения на мерките налагат високи глоби или затварят заведението за две седмици. От днес по същия сценарий се упражнява контрол и на островите Санторини, Родос, Закинтос и Крит, които са определени като част от „критична зона на Делта варианта" на COVID-19.

Гърция ще започне ваксинация на деца между 12 и 15 г. през следващите дни

Все повече са случаите на заразени деца в детските лагери, информират от здравното министерство в Гърция. Днес отново има опашки от чакащи туристи на главните гръцки пристанища. На Пирея и Патра са необходими поне два часа за проверка на здравните документи на пътуващите, информират пристанищните власти 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1220 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.26 | 12:59

2
Кой ви тормози? Ковида или държавата? За кой работи ковида?

2021.07.26 | 12:57

1
Понеже истината за страшния ковид прозира, затова глоби и репресии.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини