Проливни дъждове предизвикаха инциденти и наводнения в Германия

  • 29 юни 2021 11:32

  • 528
  • 2
Проливни дъждове предизвикаха инциденти и наводнения в Германия
© Getty images

Гръмотевични бури, съпроводени от проливни дъждове, предизвикаха снощи инциденти и наводнения в южните и западните части на Германия, предаде Асошиейтед прес.

В Бавария няколко бяха наводнени няколко села, сред които Мьомлинген, където улиците бяха изцяло под вода и кал. Много мазета трябваше да бъдат подсушавани с пожарникарски помпи. В Щутгарт част от покрива и няколко статуи на градската опера бяха отнесени от силните ветрове, а вода заля част от сцената и осветителната инсталация, каза директорът Виктор Шонер. Бурята се разразила, докато в залата е имало представление с около 250 зрители, но няма пострадали.

Германия ще предложи забрана за влизане на британци в ЕС заради „делта“ щама на коронавируса

Службата за гражданска защита в Щутгарт е получила снощи и тази сутрин над 330 обаждания. Трамваите в града не се движат, а пожарникари режат и отстраняват повалени дървета. Провинциите Баден-Вюртенберг, където е Щутгарт, Бавария и Хесен са най-тежко пострадали от поройните дъждове. Там са регистрирани множество пътнотранспортни произшествия, но засега няма данни за ранени хора.

Седем катастрофи са станали по време на проливен дъжд на магистрали A3 и A48 край град Монтабаур, провинция Райнланд-Пфалц. Един човек е бил ранен тежко, а трима - леко, информира БТА.

Novini.bg
528 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Господ наказва

2021.06.29 | 11:42

2
SS-овците от СДС-шваби, нека ги удави, костовистки псета.
Идиот Новини.бг

2021.06.29 | 11:41

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".

Добави коментар

Водещи новини