Всяко второ ново заразяване с коронавирус в Германия е с варианта Делта

  • 28 юни 2021 21:29

  • 1308
  • 2
Всяко второ ново заразяване с коронавирус в Германия е с варианта Делта
© Getty Images

Всяко второ ново заразяване с коронавирус в Германия вероятно е с варианта Делта, заяви днес Институтът за заразни болести "Роберт Кох", предадоха БТА и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31540

Най-малко 35 процента от случаите на заразяване са с варианта Делта, но данните са отпреди няколко дни и е възможно действителният процент да е 50, каза ръководителят на института Лотар Вилер на среща с министрите на здравеопазването на германските провинции.

През втората седмица на юни заразените с варианта Делта на коронавируса са били само 15 процента от общия брой на заразените.

Вариантът Делта е по-заразен от варианта Алфа, който досега беше основният вариант на коронавируса в Германия. Той се разпространява особено много сред хора, които все още не са ваксинирани, сред хора на възраст под 60 години и по време частни събирания.

Вилер прогнозира, че разпространението на варианта Делта ще доведе до увеличаване на общия брой на заразените с коронавирус.

Германските федерални и регионални лидери преразглеждат действащите правила за хората, пристигащи в Германия, в светлината на опасенията от разпространяване на варианта Делта.

Няколко регионални премиери настояват за по-строги правила за пристигащите, за да се избегне влошаване на ситуацията с вируса, отбелязва ДПА.

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1308 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.28 | 22:21

2
Да кажат колко от заразените са ваксани,щото в Англия 60% заразени са ваксани.
като не направиха нищо на Г7 -

2021.06.28 | 21:54

1
да чакат варианти ЧАРЛИ и БРАВО

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини