ЕС съгласува допълнителни санкции срещу Беларус след принудителното приземяване на самолета на Райънеър

  • 16 юни 2021 15:10

  • 160
  • 1
ЕС съгласува допълнителни санкции срещу Беларус след принудителното приземяване на самолета на Райънеър
© Getty (архив)

Европейският съюз съгласува днес допълнителни санкции срещу Беларус в отговор на принудителното приземяване миналия месец на пътнически самолет на авиокомпания Райънеър  в Минск и ареста на журналист дисидент на борда, съобщи дипломат, цитиран от Ройтерс.

"Санкциите, одобрени от посланиците на ЕС, трябва да бъдат приети от външните министри на блока на срещата им в понеделник. Те са насочени срещу седем физически лица, свързани с беларуския авиационен сектор", каза цитираният европейски дипломат.

Той съобщи още, че посланиците на ЕС са подписали четвърти пакет със забрана за пътуване и замразяване на активите, който ще включва повече от 70 физически лица, в отговор на миналогодишните спорни президентски избори в Беларус.

Тези мерки вече бяха подготвени, когато самолетът на Райънеър беше принуден да кацне в Минск на 23 май, отбелязва Ройтерс.

Забраната за прелитане над Беларус не е дългосрочно решение, заяви шефът на "Райънеър"

160 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕРЕИГЕЙ

2021.06.29 | 17:26

1
ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...

Добави коментар

Водещи новини