Срещата на върха на Г-7 започна със снимка на плажа

  • 11 юни 2021 18:52

  • 3335
  • 8
Срещата на върха на Г-7 започна със снимка на плажа
© Getty Images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е посрещна лидерите на страните от Г-7 и на ЕС на дъсчена пътека по крайбрежието на Корнуол в курорта Карбис бей, където до неделя се провеждат тяхната среща на върха, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Домакинът бе с тъмносив костюм и светлосиня вратовръзка, а съпругата му Кари - с цикламена рокля. Двойката поздрави лидерите и техните половинки с докосвания с лакти - поздрав, станал популярен заради коронавирусната пандемия. После всички поговориха за социалната дистанция и времето под типичното за Англия облачно небе. Първата дама на САЩ Джил Байдън се пошегува: "Чувствам се като на сватба", намеквайки за неотдавнашния брак, сключен от Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и Кари Саймъндс. Джонсън на свой ред се пошегува, че се чувства все едно върви към олтара по пътеката в църквата.

Репортери, отразяващи събитието, използваха повода, за да попитат президента на САЩ какво е посланието му към руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, с когото ще се срещне на 16 юни. "Ще ви кажа, след като му го кажа", отвърна той.

Лидерите на Г-7 позираха на плажната ивица и за групова снимка, предаде ТАСС. Подредиха се в две редици, а не в една както обичайно, спазвайки правилата за социална дистанция. На първия ред бяха домакинът Джонсън, от двете му страни Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, а до тях съответно канадският премиер Джъстин ТрюдоДжъстин ТрюдоДжъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик от Либералната партия и 23-ти и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

На втория ред бяха председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, премиерът на Япония Йошихиде Суга, италианският му колега Марио Драги и председателката на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

После, докато лидерите се отдалечаваха от мястото на снимката, френският Макрон прегърна Байдън през рамо и двамата поведоха оживен разговор, но журналистите не успяха да чуят за какво си говореха.

След първата си работна сесия днес лидерите на страните от Г-7 ще отидат в корнуолската ботаническа градина, намираща се на 70 километра от мястото на провеждане на форума. Там тази вечер в тяхна чест ще даде прием британската кралица Елизабет Втора. На него ще присъстват и престолонаследникът принц Чарлз, съпругата му Камила, херцогът и херцогинята на Кембридж Уилям и Кейт. Менюто ще включва печен калкан и торта "Павлова" с ягоди.

Откривайки срещата, Джонсън каза, че тя дава изключителен повод великите сили да извлекат поука от пандемията с цел по-добро възстановяване. Той прикани всички да не допускат грешки от миналото. "Трябва да се уверим, че сега ще дадем възможност на нашите икономики да се възстановят", заяви той.

Снимки: Getty Images

Последвайте канала на

Novini.bg
3335 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Lisargyaa

2021.06.12 | 12:21

8
М­­л­­­а­­­д­­­а­­ ­­м­­о­­­к­р­­­а­­­ ­у­­­ч­е­­н­­и­­ч­­­к­­а­ ­­­ч­­у­­­к­­­а­­ ­­­ ­W­ ­­­W­­­ ­W­­ ­.­­ ­­B­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­­7­­­ ­­.­­ ­C­­ ­­­L­ ­­­U­­­ ­­B

2021.06.11 | 21:06

6
ДИКТАТОРИТЕ НА СВЕТА

2021.06.11 | 23:16

7
Повелителите на мухите, загубени на плажа. Тези хора са загубили реалност.

2021.06.11 | 20:15

5
как няма некой корнлоуски селянин с пушка
Kellyikdva

2021.06.11 | 20:05

4
М­л­­а­­­д­­­а­­­ ­­м­о­­­к­­­р­­­а­ ­­­у­­­ч­­е­н­­­и­ч­­к­­­а­­­ ­­­ч­­­у­­к­а­ ­­­ ­W­ ­­W­­­ ­­­W­ ­­­.­­­ ­­­B­­ ­­G­­ ­­­1­­ ­­­7­­­ ­­.­­ ­­C­­­ ­­­L­­­ ­­­U­­ ­­B
Kaylaklska

2021.06.11 | 19:42

3
М­л­­­а­­д­а­ ­м­о­к­­­р­а­­­ ­­у­­­ч­­е­­н­­­и­­­ч­­­к­­­а­ ­­ч­у­­к­­­а­­ ­­ ­­­W­­ ­­W­­ ­W­ ­.­ ­­­B­ ­­­G­ ­­­1­­ ­­­7­­ ­­.­ ­­­C­­ ­­­L­­­ ­­U­­ ­B
Тодор

2021.06.11 | 19:27

2
Менталното и физическо състояние на Байдън отразява състоянието на Америка.

2021.06.11 | 19:06

1
Не виждам нормален !

Добави коментар

Водещи новини