Прага заплашва да експулсира всички руски дипломати

21 април 2021 07:11

Прага заплашва да експулсира всички руски дипломати
© Getty Images/Guliver (архив)
1227 5

Чехия заплаши днес да експулсира всички руски дипломати, като обвини Москва в "безпрецедентна терористична атака" на нейна територия през 2014 г. и призова за солидарност от страна на НАТО и Европейския съюз, предаде Франс прес.

"Готов съм за всичко. Дори да се тръгне от нулата, което означава да ги върнем всички у дома", заяви чешкият външен министър Ян Хамачек във Фейсбук.

Действията на Чехия са разрушителни за двустранните отношения с Русия, заяви говорителят на Кремъл

Той каза, че смята утре да повика руския посланик, за да го извести за новите мерки след експулсирането на 18 руски дипломати, смятани от Прага за тайни агенти, на което Москва отвърна с изгонването на 20 чешки дипломати.

Хамачек призова страните от ЕС и НАТО да "действат колективно", като в знак на солидарност с Прага изгонят руски дипломати.

Чехия ще поиска от съюзниците си в знак на солидарност също да изгонят руски шпиони

"Посланикът на Чехия информира Северноатлантическия съвет (ръководния орган на НАТО) и през седмицата съюзниците ще организират консултации с чешкия външен министър", каза тази вечер висш представител на алианса.

Радина Лазарова
1227 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
123

2021.04.21 | 08:09

1
И ние трябва да ги репатрираме долните ватенки, гниди нещастни... Пхахахах
Аз Българин

2021.04.27 | 10:13

5
на истина тази сган създава все повече неприятности на Европа Да и забранят да пътуват за Европа
321

2021.04.21 | 19:00

3
Репатрирай си кратуната проста
репатрирай си

2021.04.21 | 10:44

2
репатрирай си простото семе
Вагинир

2021.04.25 | 04:58

4
ПЛИТКОУМЕН РАДЕВ Е ТЪП,КОЛКОТО СЛАВИ ТЪПОТО,С ТАЯ РАЗЛИКА,ЧЕ СЛАВИ СИ МЪЛЧИ,А РУМЯНКА ПЛЕЩЕ ЧАСТУШКИ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!...

Добави коментар

Водещи новини