Италианецът, обвиняван в шпионаж в полза на Русия, заяви, че не е имал достъп до важни класифицирани сведения

02 април 2021 21:39

Италианецът, обвиняван в шпионаж в полза на Русия, заяви, че не е имал достъп до важни класифицирани сведения
© gettyimages
2126 5

Италианският капитан от военноморските сили, обвинен, че е предал класифицирана информация на Русия, казва, че не е имал достъп до никакви сведения, които биха компрометирали сигурността или стратегическите операции на Италия или НАТО, съобщи БТА, като се позова на неговия адвокат.

Роберто Де Вита се е срещнал с капитан Валтер Биот в римския затвор, в който той се намира по обвинения в шпионаж.

Разкриха изгонените за шпионаж руски дипломати

Биот бе задържан във вторник при специална операция в момент, в който предавал флашка с 181 документи на дипломат от руското посолство в Рим в замяна на 5000 евро. Италия изгони въпросния дипломат и друг дипломат от посолството на Русия заради, както каза външният министър Луиджи Ди Майо, "крайно сериозен враждебен акт".

Адвокатът на Биот казва, че първоначално клиентът му отказвал да отговаря на въпроси на разпитващи го прокурори, но после разказал своята версия на събитията и пояснил, че предадените от него документи можели да се придобият и от друг източник и били с малко или оскъдно значение.

Роднини на Биот вече казаха, че той е имал финансови трудности, но подчертаха, че той никога не би предал страната си.

Мая Йорданова
2126 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Amandaa21

2021.04.10 | 03:53

5
­­В­­­и­­­ж­т­­е­ ­­­м­­о­я­­­т­­­а­­­ ­­т­и­й­н­­­ ­­п­у­т­к­а­ ­­­-­­ ­­­W­­­W­­­W­­­.­­­B­­G­­1­­­7­.­­C­­­L­U­­­B­
ЖалкиНищожества

2021.04.03 | 08:16

3
А у нас, повече от четвърт век безнаказано и необезпокоявани от никого щъкат кравари, ингилизи,еврее, турци и всякакви други шпиони и Предатели ,благодарение на СДС-Шайката,която изкорми държавицата ни и унищожи държавните институции.

2021.04.03 | 06:03

1
На всички е ясно откъде дирижират операта с "руските шпиони". Е‎б‎а, в медиите пише от години, че рашата е в к‎ен‎еф‎а, че аха и ще се разпадне, че навални и протестарите ще свалят путин, че китай превзема сибир до източното подмосковие, че западна украйна побеждава. И същевременно, рашата направи брекзит, избра тръмп, разбуни каталуния, прегази сирия, завладя източна украйна, върна си остров крим, обърна ердо към москва... Как го може това разпадаща се държава?
da

2021.04.03 | 06:37

2
i njamat svjastni otrovi,samo tozi nekadaren novi4ok

Добави коментар

Водещи новини