Нидерландският здравен министър бе поставен под карантина, след като гласува

  • 18 март 2021 07:12

  • 869
  • 3
Нидерландският здравен министър бе поставен под карантина, след като гласува
© Кадър: Youtube/ EPP

Нидерландският вицепремиер и министър на здравеопазването Хуго де Йонге определено нямаше късмет вчера - последния ден от парламентарните избори в страната: Той не само че отишъл да гласува с изтекъл паспорт, но и бе поставен под карантина, след като се оказа, че е бил близо до заразен с новия коронавирус човек, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"За щастие нямам оплаквания", каза Де Йонге.

Вчера нидерландският здравен министър по погрешка отишъл в своята избирателна секция с изтекъл паспорт, а и си бил забравил шофьорската книжка, така че не му позволило да упражни правото си на вот. След това той се върнал с редовния си паспорт и вече успял да гласува от втори опит.

Малко след като пуснал своята бюлетина, Де Йонге обаче бил уведомен чрез мобилно приложение за проследяване на контактите на заразени, че вероятно е бил близо до инфектиран човек. Затова се наложило той да бъде поставен под карантина вкъщи.

Започна третият ден от предсрочните парламентарни избори в Нидерландия

Според проучване екзит пол десноцентристката партия на здравния министър "Християндемократически призив" (ХДП) губи пет места и ще има 14 депутати в следващия парламент. ХДП обаче вероятно ще остане част от управляващата коалиция начело с премиера Марк Рюте.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
869 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Candia19

2021.04.10 | 03:55

3
­В­­и­­ж­­­т­­­е­ ­м­­­о­я­т­а­­­ ­­­т­­и­­­й­­н­­ ­­п­­­у­т­­­к­а­­ ­-­ ­­­W­­­W­­W­­­.­­­B­G­­­1­­7­­­.­­­C­L­U­B­­

2021.03.18 | 07:45

2
Хахахаха почнаха вече да затварят хора заради приложения,че то може да се разминеш с някои на съседния третоар и хайде карантина,ще се спасите с приложения и парцали.
Маската

2021.03.18 | 07:42

1
Такива приложения нямат място в телефоните ни и никой няма право да проследява никого без изрична и основателна заповед! Какво значи вероятност? Бил ли си контактен с дадено лице повече от 15 мин без предпазни средства или не си?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини