ЕК предлага Европейската прокуратура да започне работа в по-малък състав

  • 11 март 2021 18:25

  • 300
  • 2
ЕК предлага Европейската прокуратура да започне работа в по-малък състав
© Novini.bg

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс съобщи, че е предложил днес на заседание на Съвета на ЕС временно Европейската прокуратура да започне работа, без да са определени всички 140 делегирани прокурори.

Спешно е прокуратурата да заработи, а най-спешно е държавите от ЕС да определят делегираните прокурори, посочи той.

ЕК прие нов пакет за модернизиране на правосъдните системи на ЕС

Рейндерс отбеляза, че за тази година новата структура ще разполага с бюджет от 45 милиона евро. Настоях до април да има срокове за определянето на делегираните прокурори. Необходимо е сроковете да бъдат ясни, посочи еврокомисарят.

Европейската прокуратура съобщи днес, че Белгия е десетата от 22 държави, участващи в новата структура, която е излъчила своите делегирани прокурори. По-рано тази седмица делегирани прокурори определи и Португалия.

Мая Йорданова
300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Leilania17

2021.04.10 | 03:56

2
­­­В­­­и­ж­­т­­­е­­­ ­­м­­о­­­я­­т­а­­ ­т­­и­­й­­­н­ ­­­п­­у­­т­­­к­а­­­ ­-­­­ ­­­W­W­W­­­.­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­­L­U­­B­­
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.11 | 18:49

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Водещи новини