Австрия затяга правилата за влизащи в страната по служебни причини

27 януари 2021 19:35

Австрия затяга правилата за влизащи в страната по служебни причини
© Pixabay
604 0

Разгърналата се през последните дни дискусия, предизвикана от публикация във вестник "Курир", в която се съобщава, че под претекст за командировки в алпийските провинции, и по-специално в Тирол, пристигат чужденци на зимен курорт, вече има последствия. Всички хора, пристигащи от скандинавските държави и Великобритания, трябва да доказват необходимостта да влязат в Австрия по служебни причини, което им дава право да отседнат в хотел.

По данни на полицията, съобщи вестникът, млади скиори по пистите на Санкт Антон - един от най-скъпите курорти в Австрия - обяснявали, че търсят работа в Австрия или че има изгледи скоро да ги наемат на работа.

Министерството на здравеопазването реагира с изискване за прецизиране на причините, по които лицата влизат в Австрия. Необходимо е те да показват документи, които сочат професионалната причина за пътуването.

Австрия удължи локдауна до 7 февруари

Вече станаха известни случаи, в които пристигнали на курсове за ски учители от Великобритания и други европейски страни създадоха огнища на зараза в Йохберг, близо до Кицбюел, и в селищата Понгау и Флахау в провинция Залцбург. Междувременно са отменени всички курсове за ски учители в провинция Залцбург.

Местните политици също одобряват по-строгите проверки, тъй като международният отзвук в медиите за подобни случаи би навредил на Тирол и другите алпийски провинции, както стана миналата година след скандала в Ишгъл, откъдето заразата с Ковид-19 плъзна в 45 държави на света.

Novini.bg
604 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини