ЕК започва обществена консултация за прозрачността на политическата реклама

25 януари 2021 14:56

ЕК започва обществена консултация за прозрачността на политическата реклама
© Getty images
174 0

Днес Европейската комисия започва обществена консултация относно прозрачността на политическата реклама в отговор на ангажиментите, поети в Плана за действие относно европейската демокрация. Това съобщават от ЕК.

Представеният през декември 2020 г. план за действие обяви, че Комисията ще предложи законодателство относно прозрачността на финансирането на съдържание с политически характер.

Предложението ще обхване както онлайн, така и офлайн рекламата и ще допълни правилата, определени в предложението на Комисията за законодателен акт за цифровите услуги, с цел да бъдат въведени конкретни правила достатъчно рано преди изборите за Европейски парламент през май 2024 г.

ЕК предлага допълнителни мерки при пътуванията до ЕС в опит за овладяване на пандемията

Целта на обществената консултация е да се събере информация от широк кръг заинтересовани страни, включително широката общественост, академичните среди, предприятията, неправителствените организации, медиите, публичните органи и политическите партии. Желаещите да участват в обществената консултация могат да попълнят въпросник, който ще бъде достъпен онлайн до 2 април 2020 г.

Novini.bg
174 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар