Молдова се стреми да възобнови политическия диалог с ЕС

  • 18 януари 2021 18:22

  • 388
  • 0
Молдова се стреми да възобнови политическия диалог с ЕС
© Getty Images/Guliver (архив)

Молдова ще поднови политическия диалог и ще активизира сътрудничеството си с Европейския съюз, заяви президентът на републиката Мая Санду след състоялата се днес в Брюксел среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

"Обсъдихме възобновяването на политическия диалог и началото на тясно сътрудничество с нашите европейски партньори, за да можем да вървим максимално ефективно напред според нашия европейски дневен ред", написа Санду във Фейсбук, цитирана от ТАСС.

Тя добави, че на срещата двамата са разговаряли и по въпроси на националната и регионалната сигурност. Санду каза, че е изразила пред Борел мнение, че "най-голямата заплаха за държавата е корупцията, а реформата на правосъдието е единственият начин да се осигури благосъстояние и сигурност на гражданите в дългосрочна перспектива".

Президентът на Молдова заяви, че смята да рестартира отношенията на страната с ЕС

Президентката на Молдова отбеляза, че реформирането на правосъдната система е нейна приоритетна цел и се надява на подкрепата на ЕС по този въпрос. Според нея Борел я е уверил, че властите на Молдова могат да разчитат на подкрепата на ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
388 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини