Норвежки спасители търсят 10 изчезнали в резултат на свлачището

31 декември 2020 14:12

Норвежки спасители търсят 10 изчезнали в резултат на свлачището
© YouTube
520 0

Норвежки спасители използват дронове и кучета, за претърсят района на свличане на земни маси, в опит да открият 10 души, които все още се смятат за изчезнали, след като вчера активизирало се свлачище в Южна Норвегия затрупа десетки сгради, съобщи БТА.

Ранените са 10 души, един от които е в критично състояние, след свличането на земни маси в жилищен район в община Йердрум, на 30 км северно от столицата Осло.

Десетки изчезнаха при огромно свлачище в Норвегия, има отнесени къщи

Условията на мястото на произшествието остават тежки, като свлеклите се земни маси все още са твърде нестабилни, за да могат спасителите да стъпят върху тях, а измерената температура бе минус 1 градус в 6.00 ч. по Гринуич. Ръбовете на образувалия се кратер продължават да се свличат, съобщават властите, които молят гражданите да не приближават района.

Близо 1000 души бяха евакуирани. Все още търсим оцелели", заяви пред журналисти началникът на полицейската операция и уточни, че сред изчезналите има и деца, и възрастни.

През цялата нощ полицията използва дронове с топлинни датчици за издирване на хора под отломките и успяха да спасят куче порода далматинец.

Мая Йорданова
520 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини