Ирландският премиер: Шансовете за търговско споразумение с Великобритания са 50 на 50

  • 06 декември 2020 21:55

  • 811
  • 0
Ирландският премиер: Шансовете за търговско споразумение с Великобритания са 50 на 50
© Getty Images/Guliver

Шансовете за постигане на търговско споразумение между Великобритания и ЕС са 50 на 50 и преговорите са в много труден момент, заяви ирландският премиер Михол Мартин, цитиран от Ройтерс.

"Инстинктът ми казва, че в момента всичко е 50 на 50 и не мисля, че можем да изпитваме особен оптимизъм за постигане на решение", заяви Мартин пред Ирландското радио и телевизия. Тази прогноза е по-песимистична от неотдавнашните му изказвания.

"Усещането ми, след като съм говорил с някои от ключовите фигури, е че това е много труден проблем за разрешаване, особено когато става дума за равнопоставеността", добави премиерът. Той подчерта, че "никой не знае какво ще се случи".

Преговорите за търговско споразумение между Лондон и ЕС са в "най-критичния си момент"

Със сигурност няма бъде обявено споразумение тази вечер, заяви пожелал анонимност представител на ЕС, цитиран от Ройтерс. Очаква се утре председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да разговарят отново по телефона, за да се опитат да постигнат споразумение за партньорство, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини