ЕК няма да удължи преходния срок до Брекзит

  • 23 ноември 2020 15:41

  • 1138
  • 0
ЕК няма да удължи преходния срок до Брекзит
© Getty Images/Guliver

Говорител на Европейската комисия заяви днес, че не е възможно преходният срок до пълното оттегляне на Великобритания от ЕС да бъде удължен след 31 декември тази година. Преговорите за сключване на търговско споразумение продължават, но някои значителни и основни различия между двете страни засега се запазват, добави той на пресконференция, предаде БТА.

По неговите думи преговарящите продължават срещите онлайн, докато изтече карантината, наложена на ръководителя на европейския преговорен екип Мишел Барние.

Говорителят поясни, че Барние следва правилата, наложени в Белгия и седемдневната му карантина може да изтече в четвъртък. Това ще зависи от изследването, което Барние предстои да си направи след три дни, допълни той.

Великобритания и Канада сключиха търговска сделка за след Брекзит

Миналата седмица председателят на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е потвърди, че има напредък в преговорите. Тя отбеляза, че засега се запазват споровете за пазарната равнопоставеност на дружествата и особено за държавната помощ.

Novini.bg
1138 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини