Обвиниха още четирима гимназисти за убийството на френския учител

  • 26 ноември 2020 14:41

  • 662
  • 3
Обвиниха още четирима гимназисти за убийството на френския учител
© Getty Images/Guliver

Повдигнати са обвинения на още четирима гимназисти в разследването на убийството на френския учител Самюел Пати, който беше обезглавен на 16 октомври близо до Париж, след като показа карикатури на ислямския пророк Мохамед в час по гражданско обучение, посветен на свободата на словото, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Трима от непълнолетните, на 13 и на 14 години, са обвинени в "съучастие в терористично убийство".

Радикализираният Анзоров беше застрелян от полицията малко след убийството.

Обвинение в клеветнически донос е повдигнато на дъщерята на Брахим Шнина - родителят, който започнал онлайн кампания против Пати и е арестуван. Тя самата не е присъствала в часа, в който учителят е показал карикатурите на пророка Мохамед, след като дал възможност на учениците мюсюлмани да напуснат стаята.

Френските власти водят 187 разследвания след убийството на Самюел Пати

Четиримата гимназисти са били в ареста между понеделник и вторник по искане на следователите от антитерористичния отдел на парижката прокуратура. Сега те са на свобода под съдебен контрол.

С тези нови случаи обвинените при разследването на убийството на Пати стават общо 14.

Novini.bg
662 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.12.07 | 19:33

3
АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА,КАКЪВ МУ Е БИЛ УРОКА НА ТОЗИ УЧИТЕЛ,ЧЕ ДА ПОКАЗВА КАРИКАТУРИ НА ПРОРОКА .Знае се колко са чуствителни мюсюлманите по този въпрос и продължават.Така и не разбраха,че по този начин отношения не се градят.Каквото повикало,такова се обадило.

2020.11.26 | 16:19

2
Ислямистите винаги вредят организирано. Ислямът е паравоенна организация. Решението е бялата раса да се обедини и да заличи ислямистите, чифутите, негрите, жълтурите и всичката сволоч и да им завземе териториите.
тъй

2020.11.26 | 15:16

1
тъй ще е с религията на мира. ще се режат глави

Добави коментар

Водещи новини