Френските власти водят 187 разследвания след убийството на Самюел Пати

  • 05 ноември 2020 12:06

  • 354
  • 1
Френските власти водят 187 разследвания след убийството на Самюел Пати
© Getty Images/Guliver

Френските власти водят 187 разследвания по дела за терористична пропаганда, заплахи и провокации във връзка с убийството на учителя Самюел Пати, предаде ТАСС, като се позова на френското държавно радио "Франс енфо".

След убийството на Пати интернет платформата "Фарос", чието предназначение е да събира сведения за съдържание с радикален характер, е получила около 2000 сигнала. През същата тази платформа по-рано бяха подадени данни за видеоклип, публикуван в социалните мрежи от бащата на ученичка от училището в Конфлан Сент Онорин, който сериозно критикува убития по-късно учител заради показаните от него карикатури на пророка Мохамед. Видеоклипът съдържа и информация как се казва учителят и в кое училище преподава.

Радикалните ислямистки онлайн движения под прицела на властите след обезглавяването на френския учител

Тези данни са получили широко разпространение в социалните мрежи и са станали достояние на радикални ислямистки кръгове. Според следователите това е изиграло много важна роля за убийството на Самюел Пати, който бе обезглавен от 18-годишен младеж, родом от Чечения, отбелязва БТА.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
o]e

2020.11.05 | 12:25

1
още глави ще падат на либералните педали. каквото си посяха, това ще жънат. идиоти.

Добави коментар

Водещи новини