Германия увеличава наказанията за сексуални посегателства срещу непълнолетни

Германското правителство прие текст на закон предвиждащ увеличаване на наказанията за извършители на сексуални посегателства срещу непълнолетни, след като през последните месеца в страната избухнаха няколко скандала, съобщи БТА.

Сексуалното насилие ще се смята за престъпление, наказуемо със затвор от 1 до 15 години, предвижда текстът, одобрен от кабинета. Досега това се смяташе за деяние, наказуемо със затвор от 6 месеца до 10 години.

Обезщетения за непълнолетните лица, жертви на свещеници педофили

Проектозаконът, който трябва да бъде одобрен от парламента, предвижда и по-тежки наказания за разпространението на детска порнография - от една до 10 години затвор, вместо от 3 месеца до 5 години, както е в момента.

Планира се и подобряване на превантивните мерки.

"Приехме мащабен пакет от мерки, за да се борим с всички сили срещу тези зверски действия и да защитим по-добре децата", каза министърката на правосъдието Кристин Ламбрехт.

Германия, една от страните с най-ниските наказания за изнасилване на деца в цяла Европа, беше разтърсена през последните месеци от поредица случаи на педофилия.

През май полицията на Мюнстер арестува 11 души в няколко части на Германия по подозрение за сексуално насилие над няколко деца на възраст 5, 10 и 12 години и за заснемане на тези деяния. По-късно списъкът на заподозрените достигна 21 души.

В началото на октомври мъж беше осъден на 12 години затвор от съд в Кьолн по обвинение, че е ръководил голяма педофилска мрежа със седалище в Северен Рейн-Вестфалия и че на няколко пъти е насилвал дъщеря си, на няколко месеца. Друг случай се отнасяше до насилие над деца, извършвано от години в къмпинг в същия регион. Този случай засяга около 40 деца на възраст между три и 14 години по време на извършване на престъпленията и се счита за един от най-големите скандали през последните десетилетия.

Коментари

  1. 2020.10.22 | 07:46
    Е нека видите кого ни карате да интегрираме и размножихте
  2. 2020.10.22 | 05:02
    Физическа кастрация и 5 години затвор, друго не им трябва на тия изроди. Може и без затвор ама нека да имат бонус.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет