Обезщетения за непълнолетните лица, жертви на свещеници педофили

Германските католически епископи се споразумяха по въпроса за изплащане на обезщетения до 50 000 евро на непълнолетните лица, станали жертви на сексуални посегателства от духовни лица.

Според асоциации на жертвите на тези престъпления сумата е символична, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Епископите, събрали се на годишната епископална конференция във Фулда, одобриха предложение за обезщетение, направено през март. Сумата за всяка една жертва ще бъде определена от независима комисия. Молбите за обезщетение може да бъдат изпращани от януари догодина. Молби могат да подават дори и лица, получили финансови компенсации в миналото. Досега миналите обезщетения за непълнолетни жертви на сексуални посегателства от духовници не са превишавали 5000 евро.

Според организации на жертвите на сексуалните издевателства предложените от епископите обезщетения няма да подпомогнат жертвите.

Асоциациите настояват по въпроса да има дебати в парламента, за да се хвърли светлина върху всички тези деяния.

 

Католическата епархия в Сейнт Луис разпространи имената на 61 свещеници педофили

Коментари

  1. 2020.10.22 | 07:00
    Хахахахах,обезщетения...Доживотен затвор трябва за тея и изгаряне до основи на храмовете в които са извършвани тези гадости! То така излиза,че католическите църкви са луксозни публични домове за тежко повредени извратеняци и срещу 50000 можеш да чукаш цял хор от малки момченца!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет