Андрей Пленкович получил писмо с бял прах и смъртни заплахи

  • 17 октомври 2020 19:53

  • 976
  • 0
Андрей Пленкович получил писмо с бял прах и смъртни заплахи
© Getty Images

Хърватският премиер и лидер на управляващата партия Хърватска демократична общност Андрей Пленкович е получил писмо с бял прах, в което е заплашван със смърт, съобщи хърватската телевизия РТЛ.

Премиерът е получил плика вчера в централата на партията, предава БТА.

Полицията е иззела плика със съмнителното съдържание и разследва случая.

Полицията в Загреб арестува днес и даде на прокурор 48-годишен мъж, който пубикувал във Фейсбук на 14 октомври открита заплаха със смърт на премиера.

Също днес бе арестуван 63-годишен мъж, който живее в селото, в което живееше и Даниел Безук, 22-годишният младеж, който стреля на Марковия площад в Загреб и след това се самоуби. След нападението 63-годишният мъж говорел, че цел на Безук е бил Пленкович и че самият той мечтае да го убие. У него е намерено огнестрелно оръжие и експлозивни материали.

Осъдиха сърбин на 8 месеца затвор за смъртни заплахи срещу Александър Вучич

Хърватското министерство на вътрешните работи, което разследва инцидента със стрелбата в правителствения квартал на Загреб, не изключва възможен опит за покушение срещу премиера Андрей Пленкович, съобщи вчера вътрешният министър Давор Божинович.

Вицепремиерът и министър по въпросите на ветераните Томо Медвед също заяви, че според редица признаци цел на нападението е бил тъкмо премиерът Пленкович. Води се разследване, да изчакаме полицията да завърши процеса и след това ще информираме обществото, каза Медвед.

В понеделник сутринта 22-годишният хърватски гражданин Даниел Безук стреля с автоматично оръжие срещу трима полицаи, дежурещи на външния периметър на Марковия площад в Загреб, на който се намират държавните учреждения. Един от полицаите бе ранен, а стрелецът се самоуби.

Последвайте канала на

Novini.bg
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини